Laatste duurloop vr Haarlemmermeer         25 aug. 2010

Nog 11 dagen en dan is het zo ver. De Haarlemmermeer Marathon. Verleden jaar stond hij (of is marathon een zij, en zo ja, hoe kan het verschil dan zien?) al op de kalender maar het kwam er toen niet van. Veel te weinig gelopen/getraind in de maanden er voor. Tja, beetje ingedut in de zomermaanden. Dus leek het me niet wijs om in september een 42 "te doen". Dit jaar dus wel, en daar hoort training bij.

Vandaag mijn vrije dag, niks bijzonders op de agenda dat echt moet, dus dan maar lopen. Laatste kans voor een flink stuk en zo 11 dagen voor de start vind ik dat een mooi moment. Gisteren al morele steun gehad van andere lopers: "Jij bent gek, zo kort voor een marathon een duurloop.", en andere opbeurende teksten. Vreemd, ze motiveren me altijd om het dan juist toch te doen. Een 30 km stond op het programma in zo ongeveer het tempo waarmee ik in Haarlemmermeer ook wil beginnen. Ja, beginnen, want hoe het einde verloopt weet ik niet. Verval komt er altijd dus mijn motto is: Hoe harder je start hoe meer verval je mag hebben. Diverse trainers en vooral coaches zullen nu hun voorhoofd moedeloos op de spatiebalk laten zakken. Inderdaad, mijn trainen is geen manier van lopen of opbouw van een race. Nou-en? Zo lang ik maar binnen de tijd over de streep kom.

Route van vandaag ; 30 km
 
Rondje Alphen - Woubrugge - Hoogmade - Leiderdorp - Koudekerk - Woubrugge - Ter Aar - Alphen.

Zo weinig mogelijk op het horloge gekeken. De eerste 15 km zelfs helemaal niet, en geprobeerd op gevoel die 30 door te stampen. Beetje te veel wind voor het leuke, 22 graden en wat aan de benauwde kant. Maar het ging eigenlijk best redelijk.

Eindtijd 1:57:17 maar wat doet het er toe voor een training, en wat leuker is, het ging in een redelijk constant tempo. Vandaag wel dus, 5 september in Haarlemmermeer Marathon zien we wel weer.