Sportweekend                                                       28 aug 2010
Weinig haar betekent niks meer of minder dan dat mijn haar helemaal in gereedheid is gebracht voor de Haarlemmermeer marathon over een week. Komt geen schaar aan te pas. Alles gedaan op standje 2 en soms 1. Eh, kort dus en helemaal gestroomlijnd voor die 42 km rond Hoofddorp. Moet wel een beetje zicht hebben op de route tenslotte.

Wie is weer mee bezig
En dan waar het op deze site om gaat. Lopen, en het liefst een beetje snel. Zelf heb ik me beperkt tot het vaste rondje van 10 km. Gewoon omdat ik altijd in het weekend voor een lange loop op zaterdag nog een 20 of 10 doen. Zou misschien niet hoeven, maar ik ben er aan gewend. Langzaam begonnen met tegenwind en het tempo toch een beetje op kunnen bouwen. Een geplande 10 dus. Ik ben er klaar voor.
Grote snelle vriend (Running) Ronald beperkte zich vrijdag tot het testen van "oortjes" om zondag 29 augustus aan de start te staan voor een 10 km als onderdeel van een trio-triathlon in Aalsmeer. Als die knie van hem het nu maar houdt.
Super Marjolein, die ik heb leren kennen via het Ropa Run team Tref&Co, heeft als het goed is vandaag aan de de start gestaan van een 42 kilometer. Het looponderdeel van de triathlon in Almere. Heb me suf zitten zoeken op de site maar kom haar uitslag nog niet tegen. Toch niet weggespoeld daar hoop ik? Door al die regen kan het daar natuurlijk best één-en-Al-mere zijn geworden waardoor lopen zwemmen is geworden. Maakt niet uit, dat kan ze ook.
Vandaag een stukje weekend met veel lopen, veel regen, weinig haar en een laatste training. Ja, dit vraag om uitleg en ja, dat komt er aan. De regen  spreekt voor zich. Alsof we nog niet genoeg regen gehad hebben kwam er zo nu en dan weer een lading voorbij, of beter gezegd, naar beneden. Al-dan-niet voorzien van hagel. Nobelprijs voor de uitvinder van het regenpak!
Auw
En na al dat sportnieuws even over naar de EHBO afdeling. Mijn collega John, fanatiek loper maar nog véééél fanatieker (race)fietser en vooral mountainbiker is even uitgeschakeld. Vandaag even bij hem langs geweest omdat hij met zijn pootje omhoog zit na een ongelukje op de training.
Donderdagavond in de duinen bij Noordwijkerhout liep hij naar beneden een bospad van een duin af. Op zich een goed plan als je toch aan het trainen bent, maar kennelijk stond de blik nu echt op "oneindig". De boomwortel was door de regen vrijgespoeld van zand en had zich volledig gericht op de voet van John. Resultaat was een krakend geluid in het enkelgewricht, een zwelling, verkleuring en een auwgevoel. Oh, en een hinkende John. Naar huis, nog meer auw, en de volgende ochtend naar het ziekenhuis. Eerste diagnose, gescheurde enkelband. Sterkte John. Fijn dat je van lezen houdt...