Voodoo herstelt kuiten                                             8 sep 2010
Al weer 4 dagen verder sinds de kuitenbijter van de Haarlemmermeer Marathon. Eerlijk is eerlijk, het was even schrikken. Zou die kuitblessure een lang of kort verhaal worden. Het zag er niet zo lekker uit en de oplettende kijker had wel in de gaten dat het fout zat. Maar er was hoop zei de masseur na de finish. "Van de week nog even los laten maken." was zijn advies. Zo gezegd, zo gedaan.
Massage, maar waar...
Omdat ik nog nooit een blessure gehad had was het toch zoeken waar je dan naar toe gaat voor een massage. Dan maar in de rondte vragen hier en daar. Iedereen bleek zo zijn eigen ludieke adresjes te weten. Langs de snelweg bij Moordrecht zou iets zitten, in Zoeterwoude tegenover de meubelboulevard, en nog veel meer adressen kreeg ik door. Meestal met een hoop gegniffel en mogelijkheden hoe de massage gegeven zouden worden. Nee dank u wel. Enorm bedankt voor de tips, maar het gaat me alleen om het losmaken van de kuiten en ik zit niet te wachten op naaldhakken tussen mijn schouderbladen. Voor de veiligheid een iets vertrouwder adres gekozen in de vorm van familie. Niek den Daas, fysiotherapeut,  had nog wel een plekje over woensdag. Zonder naaldhakken. 
Geen deegroller
Vol spanning, vooral in de kuiten, stapte ik binnen en was heel benieuwd wat er zou komen. Dinsdagavond ging het herstelloopje eigenlijk heel erg goed. Haas RunningRonald zou boos zijn geworden, heel boos zelfs, als hij had gezien wat ik versta onder "herstel"loopje. Sorrie Ronald, maar het ging weer z lekker. Met een lekker dribbeltje de straat uit en toch een rondje van een dikke 5 km binnen een tijd van... Laat maar, ik klok altijd alles maar als ik die tijd hier vermeldt kijkt mijn haas me nooit meer aan. Heel even vreesde ik dat wr die fysioduimen diep in de kuiten gedrukt zouden worden en dat ik het boek "Jodelen voor Dummies" zou gaan schrijven. Of dat de deegrol over de spieren zou worden gerold. Maar nee hoor; het werd Voodoo op de kuiten.
Dry Needling
De spanning liep van hiel tot knieholte en zat ook diep was de conclusie. Het plan was om met naalden aan de gang te gaan om de spieren even wakker te maken. Niet te vergelijken met acupuctuur werd er bij gezegd, maar als je op je buik ligt en er worden spelden in je kuit geprikt weet ik het verschil niet zo precies. Ooit ook een film gezien met VooDoo erin. Stel, stel dat het inderdaad werkt, dan moet er in ieder geval n iemand op deze aardbol nu ook pijn in z'n kuiten hebben, door mij. Niek pakte handen vol naalden, verhitte deze tot ze roodgloeiend waren, nam een aanloop in de behandelkamer en storte zich met volle kracht op mijn benen. Wie mij serieus neemt logt uit, alle anderen snappen dat de fysio heel voorzichtig met hele dunne naaldjes voorzichtig in de spieren prikte. Ik noem het maar CTRL-ALT-DEL voor de spieren, maar de fysio zal daar een echte vakterm voor hebben. Haast niet voelbaar. Na zondag is pijn een relatief begrip geworden. Af en toe protesteerde een spier en begon wat de sputteren, maar het mag geen naam hebben en was juist de bedoeling. Na een minuut of 20 links en rechts geprikkeld te zijn (is een boek over Dry Needling eigenlijk "prikkelende lektuur?) was het over. Bedankt en tot ziens. Zonder Naalden graag.
Sta op en wandel
Ik zou naar zijn zeggen nog een dag of 2 een wat moe gevoel hebben in de benen en dan zou het over kunnen zijn. Het zal mij benieuwen. Vanmorgen om 5:30 uur de wekker. Nee, ik hou niet van de zonsopkomst maar plicht roept (soms). Ik uit bed. Nu de kuiten nog. Ik voel niks meer. Het zal toch niet waar zijn dat het over is. Jawel hoor, het zal toch wel waar zijn. Pijn weg. Eerlijk is eerlijk, natuurlijk voel ik wel dat ik die kuiten gebruikt heb. Of zoals Tref&Co Marjolein dat laatst zei: "Dan is hij dus toch menselijk". Maar die pijn is weg. Morgen een vrije dag en redelijk weer, dus dat wordt lopen.
Mocht er iemand ooit blessures hebben in de kuiten. Ik weet nu hoe het moet. Als je zelf je naalden mee neemt wil ik je wel even helpen. Ga anders even naar de Praktijk voor Fysio- en Manuele Therapie den Daas. Wie weet is dat toch wel verstandiger.