Te weinig tijd, of wil ik te veel ?                           21  sep 2010
Links en recht om me heen hoor ik allemaal verhalen van leuke evenementen. Iedereen klinkt enthousiast en probeert me over te halen om eens wat vaker iets anders te doen dan het vaste rondje door de polder. En eerlijk is eerlijk, dat rondje ken ik inmiddels wel. Alle windstreken en bijna elke weg rond Alphen heb ik wel zo'n beetje gehad. Niet dat het verveelt, maar toch. Nieuwe uitdagingen komen er aan...
Leuk, leuk, allemaal leuk
Al een week of wat geleden had ik me ingeschreven voor de Berenloop op Terschelling. Marjolein, mijn RopaRun collega van dit jaar, wil daar 7 november meelopen (heeft nu een supertijd van 3:31 staan!) en zocht nog iemand om haar tas te dragen. Oke, gezellig. En rondom de de Marathon van Haarlemmermeer, ja inderdaad, die van de kramp in de kuiten, kwam ik met RunningRonald.nl op de gedachte om samen het PR van Ronald op de 10 km maar eens uit de boeken te gaan lopen tijdens de Zegerplasloop op 13 november. Ook leuk, maar wel een beetje kort na de Berenloop. Zes dagen hersteltijd na een marathon voor een PR; geen idee of het gaat lukken maar wel een leuke uitdaging. En dan komt er nog een mailtje of ik zin heb om mee te doen met de 7-heuvelenloop in Nijmegen. Die stond altijd al op mijn lijstje om mee te doen, dus JA graag. Wanneer is die eigenlijk? Wat zeg je? Oh... Dat is wel wat druk dan in die maand, maar vooruit dan maar. Kortom, weer een week later met de trein naar Nijmegen voor 15 km lang op en neer. Ludiek, dat wel, en weer eens heel iets anders dan de polder rond Alphen.
Gezocht, extra tijd
Alles bij elkaar lijkt het wat veel te worden. Zeker als ik vooruit kijk naar 2011. Daar zie ik staan dat ik me al heb ingeschreven voor de 20 van Alphen, die ik natuurlijk mee MOET lopen, de marathon van Rotterdam, die ik natuurlijk mee MOET lopen en de RopaRun, die ik natuurlijk mee MOET lopen. Van wie ik dat MOET? Van mezelf natuurlijk! Ik kom dus eigenlijk tijd te kort voor alles waaraan ik mee wil doen. De tijd gaat veel te snel. Tijd voor een trage zandloper. Zandloper. Wat een goed idee. Toch zo even kijken wanneer de volgende strandmarathon weer is. "Kustmarathon op 3 oktober a.s.". Als ik nou eens... Nee, ik doe het niet. Die is volgend jaar aan de beurt.
Eindhoven of Spijkenisse
En dan had ik al het plan om mee te doen met de Zegerplasloop op 2 oktober, misschien de marathon Eindhoven op 10 oktober en de Midwintermarathon in Apeldoorn begin februari. Afgezien van dat kreeg ik vooral de tip om mee te doen met de Spark Marathon in Spijkenisse op 12 december want "die is zo mooi joh. Echt een parcours voor jou." Eh ja, dat wel maar wordt het niet wat veel. Dan zou ik b.v. Eindhoven moeten laten schieten, wat ook wel weet beter zou zijn voor het resultaat van de Berenloop. Maar het gaat me helemaal niet (meer) om het resultaat. Ik wil gewoon wat andere loopjes mee doen. Wie een tip heeft mag het zeggen. Ik bedoel dan niet een tip waaraan ik nog meer mee kan doen, maar meer een tip welke ik niet moet doen.