Duurloop samen met de herfst                            25  sep 2010
Drie weken na de marathon van Haarlemmermeer inmiddels helemaal blessurevrij. De nodige trainingen zijn weer opgepakt. Lange afstanden maar ook de intervaltrainingen. Is helemaal niks voor mij, maar als de coach het zegt. Vandaag maar eens een echte afstand gedaan om te kijken hoe het er voor staat. Doel: 30 km in een absoluut vlak tempo dat net iets lager ligt dan dat wat ik het liefste loop. Ik heb mezelf beloofd dat als het lekker gaat ik 10 oktober naar Eindhoven MAG, niet moet.
H, waar is de zomer?
Om een beetje bij te blijven met de conditie heb ik met mezelf (en de rest in huis) afgesproken dat ik wil proberen twee keer per week te lopen. Dat valt niet altijd mee en ik heb het de afgelopen jaren dan ook niet gered. Maakt niet uit, maar dit weekend heb ik de tijd voor een duurloop en dan moet het er maar van komen. De kans dat ik dit weekend Running Ronald tegen kom is nihil, want die rent in Zweden zijn rondje bij de "Liding Loppet". Een cross in de buurt van Stockholm. Sterke verhalen komen maandag of dinsdag vanzelf op zijn site te staan. Maar goed, ik kon dus op pad om de kilometers te gaan maken. Het moest een test worden om te kijken of de marathon van Eindhoven over 15 dagen, op 10-10-'10 er in zit. Niet te snel trainen dit keer van vooral helemaal vlak lopen. Dat zal niet meevallen met het weer van deze dag. Regen en harde wind.

Dus het regenjack maar weer eens opgezocht. Raar, van de week nog schitterend zomers weer en nu dit. Het leek me handig om mijn rondje zo te maken dat ik eerst tegenwind zou hebben. Na 3 jaar lopen kom je vanzelf een keer op dat simpele idee. Straat uit en de polder in richting Woubrugge. Zo, de eerste kapotgewaaide vlaggen wapperden al kwaadaardig in mijn richting. (Zie je nou wel dat ik tegen de wind in liep, anders hadden die vlaggen niet in mijn richting gewapperd.) Vanaf Woubrugge langs het water en dan door naar Hoogmade. De bedoeling was om onderstaand rondje te doen, en waarvan ik wist dat dat ongeveer 30 km moest zijn.
Koud en nat, maar wel gelukt
Harde wind met tijdens de buien windstoten. En er waren buien... en ook niks om te schuilen. Binnen een paar tellen door de eerste bui al kompleet doorweekt. Binnenkant van het regenjack door het harde werken tegen de wind in al net zo nat  als de buitenkant. Sokken sopten in de schoenen. Als dat maar geen blaren oplevert. Onderweg drie superbuien gehad. Pet met klep tegen de wind in gedraaid om de striemende koude regen, en zelf even kort hagel, uit m'n gezicht te houden.
De route ondanks het slechte weer aardig gelopen zoals ik gepland had. Zowel voor wat betreft de route zelf als ook de tijd/snelheid. Lekker rustig van start gegaan. Kon ook niet anders met die wind, maar netjes op 4 min/km vertrokken. Het laatste deel vanaf Leimuiden ging zelfs heel soepeltjes met het windje in de rug. Niet versneld in het laatste stuk en uitgekomen op een, al zeg ik het zelf, keurige 2:00:20 op deze 30 km. Met te kilometertijden zal ik je niet lastig vallen, maar het was bijna een rechte lijn.

Het ging dus lekker vandaag en dat zou dan betekenen dat ik van mezelf Eindhoven mee mg lopen. Nog maar even laten zakken dat idee. Want na Eindhoven komt ook al weer snel de Berenloop op Terschelling en kort daarom de 7-Heuvelenloop in Nijmegen.