Zegerplasloop ging eindelijk door                           2 okt 2010
Nadat de vorige twee edities van de plaatselijke Zegerplasloop waren afgelast ivm sneeuw en ijs op het parcours, nu eindelijk weer het bekende "rondje Zegerplas". Gisteren leek het nog verloren te gaan in regen en wind, vandaag bleek het goed weer. Beetje benauwd maar wel droog. Inschrijven kon op de 5/10/15/20 km. Als voorbereiding op de marathon Eindhoven koos ik voor de 20. Eerste rondje op tempo en twee rondje stabiel houden. Of dat zou lukken...
Slechte voorbereiding
Toch wel handig als je voldoende rust hebt vˇˇrdat je een 20 km op tempo gaat lopen. Dat lukte dus dit keer niet. Slechte nacht met veel te kort slaap door een beetje herrie in de straat, een wekker die al om half 6 af liep en de rest van de zaterdag gewoon werken. Niet echt ideaal dus om een lekkere tijd neer te gaan zetten. Nou ja, dan maar inderdaad het hele verhaal zien als voorbereiding voor de marathon van Eindhoven volgende week. Wel wat tempo er op, niet over de kop lopen en voor de rest maar zien hoe het gaat. Collega Ruud loste me extra vroeg af zodat ik nog 25 minuten had om me om te kleden, naar AAV te fietsen, in te schrijven en fris en fruitig aan de start te gaan staan.
Les ÚÚn; neem voortaan meer tijd en vooral voldoende geld mee om je in te schrijven. Dan hoef je geen geld te lenen op de baan. Bedankt Jan, de financiŰle afdeling van de fanclub heeft je inmiddels terug betaald begrijp ik. Toch nog 4 minuten over voordat het startschot klinkt. Voor mijn gevoel had ik er al een wedstrijd op zitten.
Onderweg
Het startschot valt op de atletiekbaan waar het een drukte van belang is ivm de onderlinge competitie van de AAV-ers. De loop van de 10/15/20 km is niet zo druk bezet. Onderweg staan veel vlaggers van AAV die prima het verkeer even stil zetten en lopers ruim baan geven. Goed geregeld. Eerst een rondje naar het zuiden langs de dagcamping, dan weer terug en tegen de klok in om het meer heen en richting de baan. Dat is precies 10 km. Het parcours lag er goed bij. Alleen het voetpad langs het water op het meest noordelijke stukje was helemaal verdwenen. Inderdaad, verdwenen. Het was een meter naar beneden gezakt waardoor een mini-cross ontstond. Heel glad en als je even niet op let stopt je loopje na 8 km. Maar het ging goed. Ik mocht als vierde loper het parcour doen, in de wetenschap dat de 3 voor mij onderweg waren voor een 10km loop. Lag ik dan eerste? Kennelijk wel, maar dat doet er niet toe. Mijn motto; "Ik loop voor mijn eigen tijd".
Het resultaat
Het eerste rondje ging best goed. Niet te snel, niet te langzaam. GPS horloge iedere km even controleren hoe ik er voor sta en voor de rest eigenlijk niks. Nog wat aanmoedigingen van de trainer Ruud van loopgroep 1 van AAV'36. Die staat werkelijk bijna op iedere kruising van het parcours. Of heeft hij een tweelingbroer die hij inhuurt om aan te moedigen. En na 10 km een rondje op de atletiekbaan om er na heel veel aanmoedigingen weer vandaan gelanceerd te worden voor het tweede rondje van 10 km. Ik had inmiddels meer dan voldoende voorsprong opgebouwd op het eigen schema zodat ik het tempo nu iets kon laten zakken. De tijden per 5 km zijn geworden : 18:47  /  19:10  /  19:23  /  19:13 .

Het tweede rondje kreeg ik keurig een fietsbegeleider met vlaggetje mee met de tekst "1e loper 20km". Tja, of je er nou voor gaat of niet, dat is toch wel grappig. Weer langs alle vlaggers die allemaal even aanmoedigen, de mini-cross bij het voetpad dat geen voetpad meer is en dan de baan op. Ik zie mijn fanclub al bij de ingang van het hek staan die me nog even het atletiekterrein opsturen. Kom op, nog 1 rondje. Ik hoor de speaker roepen dat de eerste loper van de 20 de baan op komt en veel andere sporters kijken toch even wie-dat-dan-wel-is. Ik dus. Laatste bocht en dan op de streep af. Ik zie de klok op een leuke 1:16:33 staan als ik over de streep kom. Niet gek voor een voorbereidingsloop. Of misschien wel juist t˛ch gek, omdat ik er volgende week wel wil staan en wel een bepaalde tijd wil lopen. Ach, we zien wel. Ik krijg een kaartje in handen gedrukt van de jury met "1e plaats mannen 20 km". Zie ook de uitslagenlijst. Eerst nog even twee bekers water die het secretariaat van de fanclub prima geregeld had bij de finisch.
Dan de kantine in om mijn spullen te pakken, terug naar mijn werk te fietsen, te douchen en nog even verder te werken. Het was een leuke onderbreking van het dagelijks werk.

Oh ja, het kaartje als bevestiging dat ik 1e op de 20 km  was geworden, mocht ik in de kantine omruilen voor het prijzenpakket. Laat nu die winter maar komen; ik ben er helemaal klaar voor met dit pakket.

Mail gerust als je mee wilt helpen deze prijzen weg te werken...