Meelopen in het Wheel of Energy                          18 okt 2010
Op Schiphol staat sinds 10-10-2010, dag dag waarop ik de marathon van Eindhoven liep, het Wheel of Energy. Dit reuzen looprad voor (hard)lopers is een initiatief van Richard Bottram. Het doel is om het rad 365 dagen aaneengesloten, dag en nacht, draaiende te houden om op die manier sponsorgeld te vergaren voor de strijd tegen kanker. Zondag 24 okt om 16:00 uur mag ik zelf meelopen.
Wat is "het wiel"
Door drie enthousiaste lopers zijn de eerste stappen in het Wheel of Energy gezet. Zij mochten voor de testrun op 30 september als eerste het Wheel betreden, waarna het evenement vanaf 10 oktober het komende jaar van start gaat.
Voor de drie heren Hans, Ben en Marc is het een spannende ochtend. Na een korte uitleg van de initiatiefnemer Richard Bottram, bekend als befaamde marathonloper, komt het metershoge loopwiel in beweging. De heren lopen even rustig in om gevoel met het ronde loopvlak en de verende ondergrond te krijgen. Na tien minuten zijn de heren zichtbaar helemaal vertrouwd met het wiel. Zo lopen ze uphill en downhill en variŽren ze in snelheid. Maar vooral genieten de lopers van het publiek, welke om hen heen verzameld heeft.

Het loopwiel "Wheel of Energy365" is een loopwiel met een echte atletiekondergrond (tartan) en een diameter van bijna 7 meter met een breedte van bijna 3 meter. Dit maakt het mogelijk om 3 lopers tegelijk te laten (hard)lopen. Het loopwiel is gebouwd door Smulders Groep in Helmond en trekt zichtbaar aandacht. Door verschillende voorbijgangers worden de renners toegejuicht en fotoís geschoten. Verder staan de cameramannen van Hart van Nederland en SchipholTV rondom het Wheel. De mannen glunderen: "Wij vinden het een fantastisch initiatief en zijn een unieke ervaring rijker. Ons advies aan iedereen met een sportieve instelling: Schrijf je in! Gewoon doen!"
Bronvermelding:  http://www.wheelofenergy.com/home.html
Zondag loop ik tussen 16:00 en 18:00 uur in goed gezelschap van Jacqueline en Ronald .mijn vertikale rondje.