Voorbereiding Berenloop Terschelling                 27 okt 2010
Eind juli een berichtje van Marjolein; of ik toevallig ook naar Terschelling zou gaan voor de Berenloop op 7 november. Ach ja, waarom ook niet.  Voor wie het evenement niet kent. De "Berenloop" is een halve of hele marathon op Terschelling waar totaal ongeveer 3750 mensen aan mee doen. Ik schreef er al eerder een bericht over. Het kan echt hoor, op Terschelling een rondje van 42 kilometer lopen.
Weekendje "stappen" met Marjolein
Even terug naar de uitnodiging voor de Berenloop. Nou ja, "uitnodiging"? Het was meer een aankondiging van Marjolein dat zij zich had ingeschreven, de vraag of ik ook nog die kant uit zou gaan en de melding dat de inschrijving nog open was. Goed goed, ik snapte de hint (?) en schreef me in. En dan ligt Terschelling natuurlijk niet even om de hoek met het idee van, ok, we zien elkaar wel bij de start. Eindje rijden, stukkie varen, dan nog lopen. Conclusie; veel leuker om samen op pad te gaan.
Marjolein en ik kennen elkaar van de RopaRun 2010. We maakten alletwee deel uit van team Tref & Co dat in het Pinkersterweekend vanuit Parijs naar Rotterdam liep met 13 km/uur gemiddeld. Een gezellig team dat inmiddels ook weer is ingeschreven voor de editie 2011.
Mijn beetje aanleg voor hardlopen valt compleet in het niet bij de inzet en resultaten die mijn Beren-Loopmaatje (of is het Berenloop-Maatje) laat zien. En dan heb ik het niet alleen over hardlopen maar over de meest onmogelijke prestatie op sportgebied; het meedoen aan een triathlon. Zwemmen, fietsen en lange afstand lopen. Dat vraagt veel meer en ander soort training dan alleen maar een rondje om de kerk/moskee rennen wat ik doe. En de resultaten van Marjolein zijn geweldig.

Hiernaast een foto van Marjolein tijdens haar eerste marathon die deel uit maakte van een trio-triathlon in Almere. 1e Marathon gelopen in 3:31 en dan nog finishen met een big smile ook. Wat volgt?!
Reis en verblijf
Terschelling is toch wel even rijden, en eh, ook varen. Vandaar de keuze om zaterdagochtend 6 november die kant op te gaan met een van de vele boten die dat weekend naar Terschelling gaan. Het verblijf is al geregeld door en bij collega Kees-Jan die daar woont. Wat een super gastvrij aanbod waar ik graag gebruik van maak natuurlijk. Overigens was nagenoeg alles al volgeboekt op het eiland. En van de sites die ik eerder geraadpleegd had voor een overnachtingsadres gaf aan dat op 30 km afstand een slaapplaats voorhanden was. Ja lekker hoor, op Ameland!

Zaterdagochtend dus overvaren en de rest van de dag is er tijd om het eiland te verkennen. Marjolein heeft gezorgd voor een pastaparty die avond "ergens" op het eiland. Reuze benieuwd waar we terecht gaan komen en ook of we ons huis weer terug kunnen vinden. Zondagochtend hebben we in ieder geval ruim de tijd om aan de start te komen voor de Berenloop. Half n de start, en dan maar hopen dat het een lekker rondje Terschelling gaat worden. Voor zondagavond is de snelboot al geboekt zodat we de oversteek iets sneller kunnen maken dan op de heenweg.
De organisatie belooft iedereen die finished een handige "Berenrugzak".
Ik heb daar zo mijn beelden bij.