Wat zijn de plannen in 2011                                    2  jan 2011
Een nieuw jaar met nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen en nieuwe (on)haalbare doelen. Inmiddels heb ik al gemerkt dat hardloopplannen er vooral zijn om bij te stellen. Soms lukt een wedstrijd gewoon niet, en soms komt er heel spontaan een leuk idee aanwaaien. Soms zijn die spontane dingen zelfs de leukste. Maar voor 2011 zijn er al een paar dingen bedacht.
Doelen
Op de PR lijst staan bijna allemaal tijden die gelopen zijn in 2010. Bijna, want er staat er één tussen uit 2007. Dat is de 10 Engelse mijl, of te wel 16,1 km, die ook niet zo veel gelopen wordt. Dit PR van 1:07:02 stamt voor mij uit 2007 omdat ik toen die afstand voor de eerste en enige keer gelopen heb. Niet zo gek dus dat het een PR werd en bleef. De wedstrijd waar ik hem liep was de Dam-tot-Dam loop. Veel te druk om daar ooit nog te gaan voor een PR. File lopen met 16 km/uur is niet grappig. Inmiddels heb ik die 16,1 km als tussentijd op andere wedstrijden al sneller gelopen. Maar ja, hij staat er wel en ik vind het tijd om hem in te wisselen voor een mooiere tijd in 2011. Dat wordt de eerste hobbel in het gesteld doel; Proberen op alle afstanden een PR te halen. Het zal niet eens meevallen om alle afstanden een keer te lopen dit jaar. Maar goed. Zaterdag 8 januari 2011 bij de Florijn Winterloop in Woudenberg moet het er maar van komen, die 16,1 km in een PR.
Gepland
Inmiddels heb ik me ingeschreven voor een paar wedstrijden. Zoals gezegd de Florijn Winterloop in Woudenberg als eerste wedstrijd. Begin februari wordt de Zegerplasloop georganiseerd waar ik de 30 km mee wil lopen als voorbereiding op een marathon. Of ik die Zegerplasloop ook echt ga doen laat ik afhangen van het moment van de dag. Het moet lekker passen in de voorbereidingen op de toch wat belangrijkere wedstrijden. En natuurlijk heb ik me ingeschreven voor de 20 km bij de 20 van Alphen die op 6 maart in Alphen gelopen wordt. Een PR lijkt daar wat hoog gegrepen; het zou dan een lage 1:15 moeten worden. En in april staat de Rotterdam Marathon op het programma. Uiteraard ben ik al ingeschreven, want die wedstrijd staat altijd op de kalender. Als die niet meer kan dan houdt het wat mij betreft op. Ook daar staat een scherpte tijd van 2:54 al op de PR lijst, maar wat zou het leuk zijn als er toch een paar seconden af zouden kunnen. In mei is weer de  Leiden Marathon. Voor de derde keer op rij ben ik maar weer ingeschreven. Beetje met het idee dat als het PR in Rotterdam niet lukt wellicht Leiden een 2e kans is. Ja het is me bekend dat die wel heel snel na Rotterdam is. Dus? Wie weet dat er nog iets tussendoor komt. Dat wordt nog even bekeken. Tot slot staat in deze planlijst de RopaRun die in het Pinksterweekend in juni gehouden wordt. In het team van Tref&Co loop ik net als verleden jaar weer mee vanuit Parijs naar Rotterdam.
En de rest van het jaar dan?
De rest van het jaar? Werkelijk geen idee. In ieder geval proberen om al die verschillende PR afstanden een keer te lopen dit jaar, dus maar zoeken waar dat kan. Met stip op 1 staat de wraak op de "verkrampte" marathon in Haarlemmermeer. 3 uur 3 met dikke kramp. Dat kan beter, of niet, maar dan heb ik hem in ieder geval een keer lachend gelopen. En als het even kan toch die geweldige Berenloop op Terschelling nog een keer doen. Ik vond hem schitterend, maar hij valt gelijk met de marathon in New York en ze zeggen die je die een keer meegelopen moet hebben. En de marathon Eindhoven is ook wel weer leuk, en de 7 heuvelenloop. Het is inderdaad een redelijke opsomming van de evenementen die ik in 2010 heb gedaan maar daar was ook niks mis mee. Als er iemand is die me over kan halen voor de marathon van Amsterdam dan hoor ik het wel. Volgens de berichten die ik tot nu toe hoor is die lang zo gezellig niet als Eindhoven, Utrecht, of laat staan Rotterdam. Wie weet komt er nog wel heel spontaan een leuke loop bij. Niet te veel plannen en gewoon afwachten wat er op het pad komt.