"WK" marathon Praag   8 mei 2011                      2 febr 2011
Deelname aan de WK-marathon in Praag is definitief. Op 8 mei word ik aan de start verwacht van de marathon in Praag. Een gewone marathon, maar toch ook heel bijzondere. Dit evenement wordt namelijk door mijn werkgever gebruikt om het WK te houden. Samen met 7 andere collega's ga ik namens Nederland naar een WK-marathon. Kan het gekker?
Up up and away
In september was de inschrijving via de sportbond van mijn werk. De 4 snelste vrouwen en mannen onder de ingeschrevenen zouden na de jaarwisseling bericht krijgen. Let wel: het gaat er om wie zich in heeft geschreven. Er zullen nog heel veel snellere collega's zijn, maar als je je niet inschrijft houdt het op natuurlijk.
En paar weken geleden was het zo ver. Ik zit, of beter "loop", bij de gelukkigen die mee gaan naar Praag om daar het kunstje op de 42 kilometer en 195 meter te mogen vertonen. Inmiddels is de vlucht geregeld (busje is zooo ordinair), het hotel geboekt en ook over de rest van het verblijf hoef ik me geen zorgen te maken. Allemaal geregeld door de Sportbond. Dus ik ben ingehuurd om alleen maar 3 uur te rennen en dan blijft er nog tijd genoeg over om Praag te gaan bekijken.
Van diverse kanten hoor ik dat het bier daar erg goedkoop is. Dat is dan mooi voor ze. Ik help ze wel van de frisdrank af, tenzij ik een PR gelopen heb. In dat geval vind je mij de laatste uren van mijn bezoek aan Praag bij de bar. Liggend naast mijn barkruk en vloeiend Tsjechies pratend, denk ik dan zelf.
Nieuwe look
Eerst maar eens een nieuw waterafstotend en vooral ook winddicht jack aangeschaft vandaag. Kan geen kwaad met het beloofde weer voor de komende dagen. Vooral die kleur deed het hem. Appeltjesgroen, echt mijn lievelingskleur. Of is ie nou fel oranje?
Ik wilde daar ook nieuwe schoenen kopen. Alleen gaan die per twee en met de prijs die hij vroeg probeerde de winkelier mij een poot uit te draaien. En met maar 1 poot heb je dus niks aan 2 schoenen. Ik zoek wel een andere leverancier. Mijn prijzengeld is netaan genoeg voor een bosje bloemen en niet voor veel te dure schoenen.

Op naar 12 februari, de Zegerplasloop.
Meer informatie dan dit heb ik eigenlijk nog niet. Op de site van marathon Praag is uiteraard de nodige algemene loopinformatie al te vinden. Het parcours ligt midden in het centrum en alleen al van het bekijken van het parcours wordt je duizelig. Ja, die Tsjechen weten wat draaien en keren is. Ik wil die avond niet eens meer aan het bier. Na het lopen ben je vanzelf al dronken geworden. Goed op de bordjes letten dan maar en gewoon rennen, voor volk en vaderland.
Voorjaars-plannen
Doordat de Marathon van Praag spontaan op het pad kwam heb ik wat kleine aanpassingen gedaan in het programma. Ik start met de 30 km bij de Zegerplasloop in februari als voorbereiding op de komende marathons. In maart de 20 km bij de "20 van Alphen" om vervolgens in april bij de Marathon van Rotterdam aan de start te staan. Vier weken later volgt dan de marathon van Praag. Inderdaad, geen tikfout, vier weken later, dus hoe ik die tijd met lopen of trainen op ga vullen? Werkelijk, ik heb geen idee. Veel lezen denk ik. Dat boek over hardlopen is nog niet uit dus dat moet dan wel lukken. Om het gekker te maken heb ik 1 week na Praag de marathon van Leiden. Leek me weer zo gezellig, Leiden, dat ik daar toch ook weer even een rondje wil lopen. Gokje dat ik die 6 dagen tussen Praag en Leiden niet ga trainen. Of nou ja, die woensdag dan misschien een klein duurloopje.
Prijsvraag; Wat ligt er tussen Praag en Leiden? Antwoord: 6 dagen. En wat ligt er gelijk na Leiden? Antwoord: Frank met spierpijn en een grote grijns.
En na Leiden hebben we nog een maand voordat ik midden juni met team Tref&Co mee doe met de RopaRun. Gelukkig zijn dat dan allemaal kleine stukjes. Iets van 75 stukjes van 1 kilometer en nog wat fietsen tussendoor, dus dat valt allemaal wel mee.