OSR Security  sponsort FrankRoadRunner       1 maart 2011
Tijdens mijn voorbereiding voor de “20 van Alphen” diende zich geheel onverwacht een sponsor voor mij aan in de vorm van "OSR Security", het beveiligings- en alarmopvolgingsbedrijf uit Alphen aan den Rijn. De afspraken werden razendsnel gemaakt, de kleding werd uitgezocht en ging naar de drukker toe. Met dit sponsorcontract kan ik mijn vaste baan nog (net?) niet opzeggen, maar goed, het begin is er. Een originele aanloop naar de 20 van Alphen dus dit keer...
Sponsor
Op zoek naar een sponsor voor de RopaRun kwam ik in contact met Sven Hamerling van OSR Security. OSR is door de organisatie van de 20 van Alphen gevraagd om in het stadskantoor de duizenden bezoekers in goeie banen te leiden. Van het een kwam het ander dus staat nu het logo van OSR Security op mijn sportkleding tijdens “de 20”. Beter kan haast niet. Een vertrouwd bedrijf als steun in de rug. De kleur van de kleding uitzoeken heb ik aan de experts overgelaten. Mijn kleurgevoel gaat n.m.l. niet verder dan dat iets volgens mij wel bij elkaar past. Volgens heel veel anderen dan juist echt helemaal niet. Ik volg de meerderheid omdat ik bij kreten als zeegroen, appelgroen, frisgroen, mintgroen en welke groenten er nog meer bestaan de klust snel kwijt ben. Het enige dat ik 6 maart moet doen is heel hard lopen. Raar eigenlijk want dan is dat logo van OSR Security op mijn rug juist maar heel kort te zien.
PR wordt zware klus
Het kunnen lopen van een PR op de 20 km heb ik zelf eigenlijk om zeep geholpen door dat PR al met de laatste Zegerplasloop te lopen. De lat ligt daardoor op 6 maart gewoon te hoog met de 1:15:17 die nu op de lijst staat. Alles ging zo soepel die dag, ondanks het feit dat ik van huis uit de ziekenboeg was weggegaan om "even" de Zegerplasloop mee te lopen. Raar, dat is me al vaker overkomen. Hoe minder rustig de voorbereiding, hoe beter het lopen zelf gaat. Geen tijd om te piekeren of te stressen over de loop zelf. Zou dat dan de nieuwe manier van voorbereiden zijn.  Van fatsoenlijk trainen kwam niet veel meer terecht de afgelopen dagen. Zou ik dan te vroeg gepiekt hebben?

Hoe dan ook heb ik met coach Coen al een plan gemaakt om de 20km een beetje fatsoenlijk te overbruggen. Coen heeft met looptrainer Ruud van atletiekvereniging AAV'36  mijn tijden van de 30 km besproken en kwam met het advies om pas na 15 km gas te gaan geven in plaats van gelijk na de start. Dit met in het achterhoofd dat mijn snelheid, op iedere afstand en bij elk evenement, aan het einde altijd in elkaar stort. Dus nu de tip om in het begin in te houden en het laatste stuk, met de gedachte aan de finish en meer publiek in het zicht, het tempo op te voeren. Dat is gezegd dan gedaan. Tempo opvoeren na na 15 km op je tandvlees gelopen te hebben, maar okee, he is het proberen waard.

Fanclub
Zelfs de fanclub doet dit keer anders dan anders. René, de man die verleden jaar met telelens bij de Preludeweg mooie foto's maakte, is niet in Alphen. Fred en Nicole staan niet op hun vertrouwde Prins Bernhardlaan maar misschien bij de Oostkanaalweg, Tjitske is in Den Haag en de rest van de familie duikt op geheel onverwachte plekken op of is thuis. Stephanie, de rots in de branding met een stem die diezelfde branding makkelijk kan overtreffen, heeft beloofd op de hoek van de Oranje Nassausingel met de Van Boetzelaerstraat te gaan staan. Kilometerpunt 2 en 19, dus als je daar de moed laat zakken en je hoort een brul waarvan je haar gaat wapperen... da's Stephanie. Ren voor je leven.
OSR
Bewakingsdiensten
&
Evenementenbeveiliging