Stilte voor de storm                                           8 aug 2011
Een voorjaar met 3 marathons, een snelle 20 van Alphen en veel plannen die inmiddels (voor een deel) al een paar keer zijn bijgesteld. Eindhoven werd Brussel en toch ook weer Eindhoven. Haasklusjes en eigen tempowerk. Lange rustpauzes, weinig trainingen maar wel nieuwe schoenen, zelfs met met persoonlijk advies. Hoe gaat het tweede deel van 2011 er uit zien.
42,2 gedeeld door 2 = Haarlemmermeer
Het eerste plan was om de marathon van Haarlemmermeer nog een keer te lopen. Gewoon om m’n gram te halen op de kramp-editie van verleden jaar. Blijkt “de hele” daar niet meer gelopen te worden. Dan maar verder te kijken of er op die dag ergens anders nog een marathon gelopen wordt. Yep, in Beneden Leeuwen. Schitterende route volgens een collega die daar geboren en deels getogen is. Eens over na denken.
En toen kwam de vraag van de sportvereniging van mijn werk of ik toch weer met het Businessteam mee wilde lopen met de “Dam-tot-Dam loop”, 2 weken na Haarlemmermeer. Ik had mezelf beloofd om nooit meer op dat “drukke-smalle-padenparcours”, waar inhalen bijna niet kan, mee te lopen, dus uh, tja, uh… Toch maar gezegd dat ik weer mee doe. Principes kan je tenslotte ook overboord gooien. Dat moet dan wel een snelle 10 mijl worden maar om dan 2 weken ervoor een marathon te lopen is misschien niet zo handig. Toen maar de (verstandige?) keuze gemaakt om begin september geen hele maar een halve te lopen. Toch Haarlemmermeer dan maar? Waarom ook eigenlijk niet. Zeker de eerste helft van die 42 km verleden jaar ging daar best goed; snel parcours en leuke bijkomstigheid is dat mijn PR op de halve marathon dit jaar nog verbeterd moet worden. Dus, werk aan de winkel.
De Marathon van Brussel was een leuk idee dat in februari al was ontstaan bij Marjolein. Heel onbeleefd om dat af te slaan. Wel een vroege marathon, start 09:00 uur, dus een dag er voor al naar Brussel afreizen. Kunnen we gelijk dat kleine Manneke eens opzoeken. Het idee is om Marjolein in Brussel naar een PR te hazen, dus onder de 3 uur 28. Lukt dat niet, dan hebben we toch een leuke marathon gehad.
(Waan)zinnig
Een normaal mens (voor zo ver die bestaat) traint om af en toe eens te knallen op een wedstrijd. Ik ga het dit jaar anders doen. Niet meer trainen en alleen maar mee doen met evenementen. Wat ga ik doen de komende maanden? Simpel; in oktober/november doe ik 5 keer mee aan een marathon en de dagen tussendoor doe ik niks. Hooguit de schoenen soepel houden. Op z’n zachtst gezegd een bijzonder plan dat compleet in nuchtere toestand ontstaan is.
Op de kalender staat dus nu het volgende :

04 sept   Halve marathon Haarlemmermeer
18 sept   Dam-tot-Damloop 10 mijlen

02 okt    Marathon Brussel             
09 okt    Marathon Eindhoven
16 okt    Marathon Amsterdam
30 okt    Marathon Krimpenerwaard
06 nov   Marathon Terschelling

20 nov    7  Heuvelenloop Nijmegen, 15 km

Geen tijd om te trainen die maanden maar wie weet ergens tot ziens aan de start of onderweg als supporter.
Tot slot een week later, op 6 november, de allermooiste marathon als het gaat om de natuur. 42 Schitterende kilometers (niet te hard) hollen vanaf de Brandaris, langs de haven, het wad, door de duinen en de uitgestrekte heidevelden, door het bos en over het strand. Kortom, dat kan alleen maar om de Berenloop op Terschelling gaan. De boot is al geboekt en mijn loopmaatje van mijn Berenloop 2010 gaat ook weer mee. Het onderdak is inmiddels naar flink zoeken ook prima gelukt
Een week na Amsterdam is er niks. Nou ja, er zal best wel ergens een marathon zijn, maar het is herfstvakantie dus een weekendje rust mag best. Vind ik. Maar dan op 30 oktober de Natuurmarathon in de Krimpenerwaard. Een collega heeft me al twee jaar geprobeerd over te halen om daar eens te gaan lopen. Helaas (voor hem?) kwam het er gewoon nooit van,  maar nu gaan Iron-Man-Dimitri, omgevingsdeskundige Richard Groenendijk en Rafael er starten. Daar wil ik bij zijn. Achteraf hoorde ik pas dat ik ook door het weiland moet gaan draven. Niet mijn ding maar ach, het zou een leuke tocht zijn. In ieder geval geen rood shirt die dag. Stieren weet je wel! Eerder iets zwart-wits of zo, hoewel een overijverige boer dan misschien… Eens kijken of ik nog een neutrale kleur heb.
Als geboren Rotterdammer roep ik altijd dat de marathon van Amsterdam nooit leuk kan zijn. Dat mag je natuurlijk niet roepen als je er niet zelf bij bent geweest, dus een week na Brussel ga ik een kijkje nemen in Amsterdam. Dat wordt dus het hol(len) van de leeuw. Misschien wil ik er wel zo snel weer vandaan dat het toch een leuke tijd gaat worden. Even mezelf indekken: wie weet is het wel heel erg leuk dus ga ik er lekker lang over doen. Volgens mij heb ik daar ook recht op na Brussel en Eindhoven. Geen ander doel die dag dan finishen dus.
Ronald had ik al een keer beloofd om hem naar een tijd onder de 3 uur te hazen. Proberen dan hè, proberen, niet meer dan dat. Hij wilde dat precies op het moment dat mij dat ivm mijn Praagse marathon niet lekker uit kwam. Helaas voor Ronald lukte het hem in zijn solo-race toen niet en daarom koos hij nu voor de marathon Eindhoven in oktober waar ik verleden jaar ook liep. Dit keer precies 1 week na mijn Brussel! Maar beloofd is beloofd dus ik ga als Haas voor Ronald naar Eindhoven.