De agenda van 2012 is deels gevuld                    1  jan 2012
En ding staat als een paal boven water; 2012 kan op sportgebied voor mij nooit zo'n succesverhaal worden als het vorige jaar. Dat hoeft ook helemaal niet. Dit jaar geen mooie dromen over een lijst met nieuwe PR's, maar gewoon plannen om lekker te gaan lopen. Wel met nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen, dat wel natuurlijk. Ze staan al in de agenda maar hieronder nog een uitleg over het hoe en waarom.
Iets andere doelen dit jaar
Zoals gezegd, die PR's daar gaat het me in 2012 niet meer om, of het moet een PR zijn op een marathon. Het PR staat nu al onhaalbaar scherp, voor mijn doen dan, maar je kan nooit weten. Liefst dan maar in Rotterdam in april. Ik ga er niet speciaal of extra voor trainen. Komt het op mijn pad dan is dat mooi. Komt het niet dan was het gewoon een leuke sportdag. Zoiets dus. Geen druk, weinig spanning en veel lol. De doelen die ik wel graag wil stellen zijn het meelopen van bepaalde marathons en het mee kunnen doen aan leuke evenementen. Meedoen telt, finishen telt en gezond weer aankomen met een smile op je gezicht is de hoofdprijs. En genieten van de successen van anderen. Iets mooiers is er voor mij niet.
Wat staat er al op de lijst
Door de spierscheuring, opgelopen tijdens de marathon van Spijkenisse, heb ik de Florijnloop in Woudenberg en de Zegerplasloop in Alphen maar geschrapt. Die zijn het eerste weekend van januari en het is niet verantwoord om dan die belasting al aan te gaan. Word ik toch nog een keer verstandig?
Op 5 februari staat de MidWinter-Marathon in Apeldoorn op het programma. Hij kwam zo maar op mijn pad door een aanbod via m'n werk en voordat ik het wist was ik ingeschreven. Iedereen zegt dat de route daar heel erg mooi is en dat ga ik nu zelf ontdekken. Ik gebruik die marathon als duurlooptraining in de aanloop naar Rotterdam. Hoewel ik ook weer energie over wil houden voor een wedstrijd die daar nog vr komt.
Of ik de Zegerplasloop op 18 februari mee ga doen is nog niet zeker. Dat hangt van het resultaat van de Midwintermarathon af. Zo ja, dan gebruik ik ook die wedstrijd als training voor de komende evenementen.
De "20 van Alphen" op 4 maart staat natuurlijk op de planning. Ik ben nog niet ingeschreven maar uiteraard wel van de partij bij mijn thuiswedstrijd. De gedachte om hier een PR te lopen heb ik al laten varen. Het staat met 1:12 nu zo scherp dat het gekkenwerk is om dat ooit te willen verbeteren en het past totaal niet in de voorbereiding op de komende marathons.
Voor de super marathon van Rotterdam op 15 april heb ik me natuurlijk allang ingeschreven. Voor de vijfde keer ga ik mee doen. Ik ga er heen om te genieten en toch ook om te proberen in de buurt van mijn PR te komen. Hij lijkt na de spierblessure nog wat te vlug te komen. Hopen dat ik dan op snelheid lig.
De marathon van Praag staat hoog op mijn wensenlijst maar is nog niet geboekt. Vol enthousiasme om daar weer te lopen en die stad nog eens te bekijken. De plannen moeten nog besproken worden en dan wat mij betreft zo snel mogelijk boeken. De marathon van Leiden staat de week daarna op de kalender voor het geval Praag niet door zou gaan, maar dat idee verdient niet eens de titel "alternatief". Wr die twee rondjes door de polder; ik moet er niet aan denken.
De tweede helft
Op 2 september staat de halve marathon van Haarlemmermeer op het programma. Weer wraak op mezelf nemen omdat de halve van 2011 totaal niet lekker liep. Wel een PR maar dat kan echt beter. Gewoon keihard aan de bak dus. Daarna op 23 september de Dam-tot-Dam loop, hoop ik, want die wil ik ook wel eens zonder dramatisch veel regen lopen. Een week later op 30 september is de marathon van Zwolle. Geen idee wat ik me daarbij voor moet stellen maar het lijkt me gewoon een mooie omgeving. Nog wel even inschrijven.
Wel een beetje inhouden in Zwolle want de week er na, op 6 oktober, is de hele zware Zeeuwse Kustmarathon waar ik al voor ingeschreven ben. Het is een marathon met heel veel wind, heel veel zand, veel duinen en trappen en vooral eentje waarbij je je horloge thuis moet laten. Daar telt maar 1 ding; uitlopen. De dag erna is de marathon van Brussel, en nee, die ga ik dan niet meelopen. Dat lijkt me niet echt nodig. Ook Eindhoven een week later sla ik over maar de marathon van Amsterdam op 21 oktober lijkt me toch wel weer aardig om aan mee te doen. Dit keer zonder te wandelen onderweg. Hoewel, als ik dezelfde strategie gebruik als in 2011, er nog mooie dingen kunnen gebeuren dit jaar. Toch maar wandelen dan.
Dan natuurlijk op 4 november de Berenloop waar ik in 2011 totaal onverwacht een leuk PR liep. Uiteraard ben ik weer van de partij op Terschelling. Even afzwakken; ik wil er weer heel graag naar toe. Hopen dat het weer lukt. Als de Berenloop succesvol verloopt is het hele jaar in n klap goed.
Om het jaar weer op tempo af te sluiten staat ook de 7-heuvelen-loop in Nijmegen op de lijst. Dit keer met iets minder mist bij de finish graag zodat ik kan zien waar ik mag stoppen.Tot slot van dit jaar heb ik de marathon van Spijkenisse maar weer op de lijst gezet. Ook weer om revanche te nemen op die hele beroerde marathon die ik in Spijkenisse 2011 liep. Ik sta heel graag open voor ieder alternatief in december.

Het zijn allemaal plannen en alleen voor Apeldoorn, Rotterdam en Zeeland ben ik al ingeschreven. Dit jaar dus geen PR-regen in de maak, en ook geen 10 marathons meer in 1 jaar, denk ik...
Zomerstop
In 2011 in juni, juli en augustus heb ik geen wedstrijden gelopen. Alleen de RopaRun kwam voorbij. Dit jaar staat er ook nog helemaal niks gepland maar dat kan niet zo blijven.
Ik ga op zoek naar leuke wedstrijden om scherp te blijven voor het najaar. Natuurlijk kan je me wel een paar keer aantreffen zoals hiernaast om vitamine V op de snuiven. Heel vervelend.