Weer zo'n dwaas plan om meerdere marathons kort na elkaar te gaan lopen. In oktober 2011 gingen Brussel, Eindhoven en Amsterdam binnen 15 dagen goed, maar garanties uit het verleden... enfin, de rest kennen we. Nog maar kort te gaan tot 2e Paasdag en dan volgen Utrecht, Rotterdam en Enschede elkaar op binnen 14 dagen. Drie-op-een-rij dus. Wel allemaal voor de fun dit keer, want plannen voor strakke tijden heb ik dit jaar over boord gekiept. Ik zie het nut er niet meer van in om me compleet uit de naad te lopen voor een paar seconden minder.
Oost west, thuis best
Eerlijk is eerlijk, voor Rotterdam had ik me als eerste ingeschreven. Die hoort er gewoon bij, vind ik. Pas daarna kwam van Kees (@keesdeloper) via Twitter het idee om ook in Utrecht mee te gaan lopen. Kees wil daar proberen zijn PR van een hoge 3:12 aan te vallen en ik probeer zo lang als ik kan met hem mee te lopen. Geen haasklus dus, maar gewoon kijken hoe ver we samen komen. Ik heb nog nooit in die omgeving gelopen, laat staan dat ik bij de Domtoren gerend heb, dus waarom ook niet? Kees, ik ben van de partij hoor. Dit jaar wil ik ook een keer de trein pakken naar Utrecht Centraal en teruglopen naar Alphen. Volgens mij precies 42 km, dus dit wordt een leuke voorverkenning van die omgeving. Lukt die 3:12 voor hem, dan is het super en als het niet lukt was het vast toch een leuke dag.
Boter, kaas en marathons                                   24 maart 2012
Rotterdam op 15 april 2012, daar kan ik kort over zijn. Die wil ik onder de 3 uur lopen. Punt-uit. Geen verhaaltjes meer over heel veel saaie rondjes zoals in Purmerend, hagel en pijn zoals Spijkenisse of herstel na een blessure zoals Apeldoorn. Nee, gewoon niet janken maar doorlopen. De fans gaan weer mee en daar zeg ik nu vast tegen: Ik ga daar uiterlijk om 13:29 uur finishen op de Coolsingel. Kunnen die tenminste zorgen dat ze op tijd klaar staan, met of zonder de beroemde vlag. Wel even het tijdschema van de afgelopen jaren aanpassen omdat de start een half uur is vervroegd. Sub 3 is dus het doel. De lat ligt weer lekker hoog maar ach, de nodige trainingskilometers zijn netjes gedaan en het tempo is eigenlijk gelijk aan vorig jaar. Soort cruisecontrol en als die z'n werk doet gaat het wel lukken.

De afgelopen weken liep de temperatuur uiteen van "Gaat de 11-stedentocht nou door?"  tot aan  "Hebben we de lente overgeslagen, het lijkt wel zomer." Getraind bij -12 en dat ging lekker, maar ook bij +20 en dat ging net zo goed.

Sluitstuk van deze marathon-trilogie wordt Enschede op 22 april waar ik via mijn werk lekker voor werd gemaakt. Ze willen daar het NK halve-marathon houden maar om voor een halve helemaal daar heen te gaan leek me niks. Inmiddels hadden ze mij wel enthousiast gekregen om daar te gaan lopen. Dat heeft te maken met het feit dat ik in Enschede de ellende en puinhoop door de vuurwerkramp van heel dichtbij heb gezien. Start-finish is daar nu in die totaal hernieuwde wijk en dit lijkt me een mooi moment om ook dat verhaal voor mij af te sluiten. Dilemma dus; wel er heen willen maar niet voor de halve. De oplossing lag eigenlijk voor de hand en bestaat uit het meelopen van de hele marathon, en dat NK voor de halve lekker aan me voorbij te laten gaan. Klopt, hij is een week na Rotterdam maar niemand heeft gezegd dat ik in Enschede full speed moet gaan. In tegendeel zelfs. Ik wil het gewoon ervaren en zonder kramp daarna terug kunnen rijden.

Dat was het dan wel zo ongeveer voor april. Of in mei de wandeltocht door Praag door gaat heb ik nog niet gehoord. Dat lijkt een last minute aktie te worden. Leiden, een week na Praag, is al wel geregeld.