Sinds februari 2007 trek ik zo af en toe de stoute (hardloop)schoenen aan om een stuk te lopen. Met lopen bedoel ik altijd rennen, maar dat klinkt zo fanatiek. En fanatiek ben ik eigenlijk niet. Gewoon 1 of 2 keer in de week lopen, liefst een flink stuk  maar als de energie ontbreekt is 5 of 10 km. ook wel goed. Het gaat me tot nu toe redelijk makkelijk af maar realiseer heel goed dat het voor iemand anders een onafzienbaar eind moet zijn, die 10 kilometer.
Een aantal "streef-kilometers per week heb ik niet. De afstanden wisselen per maand dan ook fors. Zo staat oktober 2009 op 250 km, terwijl de maanden ervoor en erna de 150 of zelfs de 100 km niet halen.

Van de mensen die er verstand van hebben heb ik inmiddels wel begrepen dat ik dus niet "train . Okee, dan maar niet. Ik loop gewoon een stuk. Nagenoeg altijd op hetzelfde tempo, zo n 15 km/uur. Soms een rustiger loopje na het werk, of een loop waarbij het tempo om de kilometer wisselt tussen tempo-werk en rustig-aan. Ik kom er niet aan toe om lid te worden van een loop- of atletiekvereniging. Wel dat laatste een paar trainingen geprobeerd, maar zo kort na het eten hardlopen was niet echt handig, als je begrijpt wat ik bedoel.